Publicerad den 2 kommentarer

Årets första akvarell

… blev denna. Det här är försök nummer två med motivet. Första försöket blev rörigt, det här lite bättre. Jag förenklade litegrann, men skulle vilja prova att gå längre och göra den lite mer grafisk i uttrycket. Kanske ska jag använda koboltblått till snön. Det borde ge ett lugnare intryck eftersom kobolt är en pigmentfördelare; enkel att måla en jämn yta med. Här använde jag en blandning av antwerp, ultramarin och paynes grey. Fladdriga pigment alltihop. Nåväl. Man lär så länge man lever (hoppas jag).

DELA, PINNA ELLER SPARA

2 reaktioner på “Årets första akvarell

  1. Jag tycker den är sååå vacker! Fastnade direkt när jag scrollade på Bloglovin, sånt ljus! Intressant att få läsa om dina pigmentval och sånt också! Jag är fortfarande ganska grön på uppsjön av färger som finns och har kört länge på den uppsättning jag fick i min första akvarellåda av morfar. Efter att jag loppisfyndat ytterligare en låda har jag börjat komplettera lite grann och det är såå kul – samtidigt som jag drunknar lite i alla valmöjligheter.
    Gott nytt målarår, Elisabeth!

    1. Vad glad jag blir att du tycker om den! Jag målar också mycket med en ärvd färglåda. Men blir som ett barn i en godisaffär när jag är i en konstnärsbutik som frestar med långa rader av akvarelltuber… Svårt att inte falla för frestelser där. Har du provat tubfärger? De är mer lättbearbetade, så pigmentegenskaperna träder fram ännu mer med sådana. Väldigt tillfredsställande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.