Om/kontakt

Jag heter Elisabeth Biström, är född 1983 och är en akvarellkonstnär med rötterna i Skellefteå, Västerbotten. Numera bor och arbetar jag utanför Norrtälje.

Här på elisabethbistrom.se hittar du min konst, och här kan du läsa om mitt liv som konstnär och delta i min kostnadsfria akvarellskola.

Om du undrar över något, tveka inte att höra av dig. Du når mig enklast via epost, elisabeth.bistrom@gmail.com, eller så kan du skriva direkt till mig här:

  Mitt målande

  1996 gick jag som tolvåring min första akvarellkurs för Barbro Frimodig, akvarell- och textilkonstnär i Västerbotten. Under högstadieåren hade jag turen att få en bildlärare, Mikael Jonasson, som lade ner ett stort engagemang i mitt konstnärliga intresse. I åttonde klass fick jag ställa ut på ett galleri han drev, i Skellefteå. Jag minns att utställningen fick en njugg recension i lokaltidningen, men jag sålde alla målningar och fick mersmak. Jag valde att gå bild- och formprogrammet på gymnasiet och fick en grundläggande utbildning i teckning, foto, måleri, trycktekniker, keramik med mera. Akvarellmåleriet intresserade mig fortfarande mest. När jag sedan fortsatte på banan genom bildlärarutbildningen på Umeå universitet, var det särskilt akvarelläraren Anita Midbjer som präntade in lärdomar jag fortfarande bär med mig varje dag. Även Anna Kristensens, konstnär och då lärare på bildlärarprogrammet, nyfikna, undersökande perspektiv på konst gjorde starkt intryck.

  Efter bildlärarutbildningen jobbade jag med annat i några år, och började för snart tio år sedan successivt lägga allt mer tid på måleriet, tills jag 2017 bestämde jag mig för att ge konstnärskapet en chans på allvar. Jag sade upp mig och lämnade storstaden för en lugnare och mer kreativ miljö. Det blev ett torp i en by i Roslagen. Här arbetar jag nu som konstnär. Jag målar, ställer ut och har tagit upp den pedagogiska tråden genom att börja leda akvarellkurser och genom att skriva om kreativitet och måleri. På gården där jag bor med min familj har jag byggt mig en ateljé, där jag arbetar om dagarna och där jag så småningom ska börja arrangera kreativa aktiviteter av olika slag.

  Utställningar i urval

  Galleri Nordic Art, Stockholm, 2020

  Umeå Folkets Hus/Umeå konstförening, 2019

  Galleri Tint, Lysekil, 2019

  Nationell akvarellsalong på Edsvik konsthall, Sollentuna, 2019

  Hallstaviks konsthall/Häveröbygdens konstförening, 2018

  Jurybedömd julsalong, Norrtälje konsthall, 2017

  Galleria di Marchi, Bologna, 2015

  Överby gård, Sollentuna, 2015

  LM Ericssons konstförening, Stockholm 2014

  Galleri Riddaren, Stockholm, 2014

  Stockholms konstsalong, 2013

  Galleri PIM, Skellefteå, 1998

  Övrigt

  Medlem i Nordiska Akvarellsällskapet

  Medlem i Bildupphovsrätt i Sverige

   

  2 Kommentarer

 • Svara
  Christer Berggren
  16 mars, 2018 at 22:25

  Apropå illustrationen till ”Att berätta en bild”. Den platsen passerar undertecknad ofta på sommaren. Lysande fångat.

 • Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.