Om

Jag heter Elisabeth Biström och är en akvarellkonstnär med rötterna i Västerbotten, numera boende och verksam i sköna Roslagen. Här på min hemsida och blogg kan du följa min vardag som akvarellkonstnär, se mitt måleri, ta del av min kostnadsfria akvarellskola och hitta aktuella utställningar och kurser.

Mitt målande

1996 gick jag som tolvåring min första akvarellkurs för Barbro Frimodig, akvarell- och textilkonstnär m.m. från Västerbotten. Kursen gav mersmak och under högstadieåren hade jag turen att få en bildlärare, Mikael Jonasson, som lade ner ett stort engagemang i mitt konstnärliga intresse. I åttonde klass fick jag ställa ut på ett galleri han drev i Skellefteå. Utställningen fick en något njugg recension i lokaltidningen, men jag sålde alla akvareller och fick mersmak. Jag valde att gå bild- och formprogrammet på gymnasiet och fick en grundläggande utbildning i teckning, foto, olika måleritekniker, trycktekniker, keramik med mera. Akvarellmåleriet intresserade mig mest. När jag sedan fortsatte på banan genom bildlärarutbildningen på Umeå universitet, var det särskilt akvarelläraren Anita Midbjer som präntade in lärdomar jag fortfarande bär med mig varje gång jag sätter penseln till papperet.

Efter bildlärarutbildningen har jag jobbat med annat, men hela tiden ägnat mig åt akvarellmåleriet vid sidan av arbetet. 2017 bestämde jag mig för att ge konstnärskapet en chans på riktigt. Jag sade upp mig och lämnade storstaden för en lugnare och mer kreativ miljö. Det blev ett torp i en by i Roslagen. Här arbetar jag nu som konstnär. Jag målar, ställer ut och har tagit upp den pedagogiska tråden genom att börja leda akvarellkurser. Jag har byggt mig en ateljé där jag så småningom kommer börja ta emot besök och anordna mindre kurser.

Utbildning

Bildlärarutbildning, Umeå Universitet. Examen 2008

Utställningar i urval

Galleri Nordic Art, Stockholm, 2020

Umeå Folkets Hus, arrangerat av Umeå konstförening, 2019

Galleri Tint, Lysekil, 2019

Nationell akvarellsalong på Edsvik konsthall, Sollentuna, 2019

Hallstaviks konsthall, arrangerat av Häveröbygdens konstförening, 2018

Jurybedömd julsalong, Norrtälje konsthall, 2017

Galleria di Marchi, Bologna, 2015

Överby gård, Sollentuna, 2015

LM Ericssons konstförening, Stockholm 2014

Galleri Riddaren, Stockholm, 2014

Stockholms konstsalong, 2013

Galleri PIM, Skellefteå, 1998

Övrigt

Medlem i Nordiska Akvarellsällskapet

Medlem i Bildupphovsrätt i Sverige

Kontakt

elisabeth.bistrom@gmail.com

2 Kommentarer

  • Svara
    Christer Berggren
    16 mars, 2018 at 22:25

    Apropå illustrationen till ”Att berätta en bild”. Den platsen passerar undertecknad ofta på sommaren. Lysande fångat.

  • Skriv en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.