Om/kontakt

Jag heter Elisabeth Biström, är född 1983 och är en akvarellkonstnär med rötterna i Skellefteå, Västerbotten. Numera bor och arbetar jag utanför Norrtälje.

Här på elisabethbistrom.se hittar du min konst, och här kan du läsa om mitt liv som konstnär och delta i min kostnadsfria akvarellskola.

Om du vill komma i kontakt med mig nås jag på info@elisabethbistrom.se.

Mitt målande

1996 gick jag som tolvåring min första akvarellkurs för Barbro Frimodig, akvarell- och textilkonstnär i Västerbotten. Under högstadieåren hade jag turen att få en bildlärare, Mikael Jonasson, som lade ner ett stort engagemang i mitt konstnärliga intresse. I åttonde klass fick jag ställa ut på ett galleri han drev, i Skellefteå. Jag minns att utställningen fick en njugg recension i lokaltidningen, men jag sålde alla målningar och fick mersmak. Jag valde att gå bild- och formprogrammet på gymnasiet och fick en grundläggande utbildning i teckning, foto, måleri, trycktekniker, keramik med mera. Akvarellmåleriet intresserade mig fortfarande mest. När jag sedan fortsatte på banan genom bildlärarutbildningen på Umeå universitet, var det särskilt akvarelläraren Anita Midbjer som präntade in lärdomar jag fortfarande bär med mig varje dag. Även Anna Kristensens, konstnär och då lärare på bildlärarprogrammet, nyfikna, undersökande perspektiv på konst gjorde starkt intryck.

Efter bildlärarutbildningen jobbade jag med annat i några år, och började för snart tio år sedan successivt lägga allt mer tid på måleriet, tills jag 2017 bestämde jag mig för att ge konstnärskapet en chans på allvar. Jag sade upp mig och lämnade storstaden för en lugnare och mer kreativ miljö. Det blev ett torp i en by i Roslagen. Här arbetar jag nu som konstnär. Jag målar, ställer ut och har tagit upp den pedagogiska tråden genom att börja leda akvarellkurser och genom att skriva om kreativitet och måleri.

Utställningar i urval

Galleri 1, Skellefteå 2021

Galleri Nordic Art, Stockholm, 2020

Umeå Folkets Hus/Umeå konstförening, 2019

Galleri Tint, Lysekil, 2019

Nationell akvarellsalong på Edsvik konsthall, Sollentuna, 2019

Hallstaviks konsthall/Häveröbygdens konstförening, 2018

Jurybedömd julsalong, Norrtälje konsthall, 2017

Galleria di Marchi, Bologna, 2015

Överby gård, Sollentuna, 2015

LM Ericssons konstförening, Stockholm 2014

Galleri Riddaren, Stockholm, 2014

Stockholms konstsalong, 2013

Galleri PIM, Skellefteå, 1998

Övrigt

Medlem i Nordiska Akvarellsällskapet

Medlem i Bildupphovsrätt i Sverige

 

2 Kommentarer

  • Svara
    Christer Berggren
    16 mars, 2018 at 22:25

    Apropå illustrationen till ”Att berätta en bild”. Den platsen passerar undertecknad ofta på sommaren. Lysande fångat.

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.