Publicerad den 29 kommentarer

Vilket kursinnehåll skulle du vara sugen på?

Jag har ett kul projekt på gång. Det är ännu i sin linda så jag kan bara avslöja att det handlar om digitala kurser. Men trots hysch-hyschet vill jag passa på att kasta ut den här lilla förhandsinformationen i etern, för att fiska efter förslag!

Om du skulle ha lust att gå akvarellkurs med mig (plus två andra, än så länge hemliga, men mycket skickliga kursledare), vad skulle du då vilja lära dig om? Något särskilt motiv, någon särskild teknik, något särskilt material? Berätta i kommentarsfältet! Alla förslag tas emot med öppna armar och stor nyfikenhet!

DELA, PINNA ELLER SPARA

29 reaktioner på “Vilket kursinnehåll skulle du vara sugen på?

 1. Vatten, vatten och mera vatten! Framför allt stilla porlande vatten och vattenspeglingar hade jag gärna velat lära mer om!

 2. Färg komposition. Du har ett så gott öga till ljus och färg. Jag vill veta hur du tänker!

 3. Att måla ”loose ” med mycket vatten som du gör, utan en massa detaljer och ”pill”!

 4. Vatten, loose painting, landskap och komposition, djur i landskap, människor.

  1. Ljus, färg och komposition, ditt fantastiska sätt att berätta historier på.
   Även vatten, både stilla och vatten i rörelse.
   (Framförallt vill jag gå din kurs ;))

 5. Jag skulle vilja ta del av hur du målar växter.

 6. Bra tankar i de första fem inläggen! Hänger med på dessa, men behöver också hjälp med förenkling av motiv. Jag har många fina foton som jag tagit under promenader och resor, men tycker det är svårt att ” angripa” dem. Jag tänker ofta fokus på på ljuset och det mest intressanta, men har fått för mig att det också behövs ett sammanhang…… alltså det det där som vill bil ”för mycket av det goda”. Förgrund och bakgrund… ja, kanske, men ändå inte. Det där som du säger ” berätta inte allt , låt åskådaren fylla i” …… Ser med spänning fram emot detta!

 7. Oooh, vilken fantastisk idé, kurs med dig…ja vad ska man önska…vatten, stenar, ljuset, näckrosblad, natur, löst måleri…lära utefter motiv. Din lektion under Akvarelleventet var magisk, lärde mig massor, så gärna i det formatet! Ser fram emot!

 8. Det hade varit fantastiskt att få gå kurs hos dig! Jag stämmer in med tidigare inlägg ovanför. Skulle också vilja lära mig att måla löst och ledigt utan att fastna i småpill och detaljer. Jag skulle också vilja lära mig lite mer teori och knep och knåp kring hur man angriper ett motiv. I vilken ordning man börjar och varför. När i processen man bör göra vissa saker för att få vissa effekter tex. Komposition. Negativ målning. Spara ljus och vita reflektioner.

 9. Vatten, ljus, reflektioner och kontraster.Jag gillar din stil och vill gärna lära mig hur du tänker kring måleriet

 10. Jag känner att jag ofta hamnar i ”mellanläget” i mina målningar, grunden är lagd, nu är det dags att bygga vidare, att fördjupa, skapa detaljer mm. Jag vill lära mig mer om att avsluta en målning. Så som du skrev, att veta att en målning är klar, eller om det finns nåt mer att förbättra. Och så håller jag med om att det vore härligt att jobba med vattenmotiv.

 11. Jätte sugen !
  Och håller med väldigt många i kommentarerna ovan .
  Jag skulle då gärna vilja lära mig hur du målar stora skogar granarnoch grenverk med mycket snö på.
  Vatten och vattenspeglingar kan jag ej få nog av. Och tänk att få en liten lektion i tekniken du skapade Slussenmålningarna. Hur gör man hur förenklar man hur komponerar man ?

  Mvh Sanna

 12. Jag vill grotta ner mig i bildkomposition, motljus och skymning/blå timmen och att jobba med få färger tex primärfärgerna (rött, blått, gult) och tex alternativa primärfärger (lila, grönt, ockra) och komplementfärger. Negativt måleri. Vidare jobba med perspektiv och proportioner i motiv som landskap och porträtt och att våga använda sig av optiska blandningar och att lasera i flera lager för att bygga djup i färgerna – utan att motivet blir “kladdigt/skitigt”. Planera motiv, komponera och beskära… Vilka färger passar det nordiska ljuset jmf med tex medelhavet/närmare ekvatorn… Att komponera motiv med gyllene snittet. 50 nyanser av grönt – att blanda egen grön färg istället för den färdiga i? Hur tänker man och planerar för en utställning? Med eller utan tema? I egen regi eller via ett galleri? Ramat eller oramat med bara passepartout och cellofan som tillfälligt skydd? Det här är kanske lite mer avancerade (?) önskemål men du kanske kan lägga upp två varianter av kurser; en för nya bekantskaper och nåt annat för nördar? 😉

 13. Instämmer i mycket av det många skrivet ovan men komposition som Malin tar upp ovan liksom varm-ksll färg och hur man kan använda det för att förstärka och fördjupa en målning. Jag gärna ljusskildringar för olika tidpunkter på dagen liksom ljus typiskt för olika breddgrader intresserar också. 🙂

 14. Det är jag oxå intresserad av och skulle vilja lära mig mer om vattenspeglingar, fånga ljuset och allt annat som gör mig till en bättre målare.

 15. Håller med i alla tidigare inlägg. Har tagit massor med bilder på stormande hav men får inte till trovärdiga vågor. Sen att förenkla måleriet från en bild till tavla hur tänka? Jag har en bild i huvudet hur jag vill att det ska se ut MEN i verkligheten blir det inte så “löst”som jag tänkt, pillar in mig i för många detaljer.

 16. Jag vill hänga med dig och få inspiration av ett proffs! Väntar med spänning vilka de andra två är, såååå kul!

 17. Skulle jättegärna gå kurs med dig som kursledare – och vad spännande vilka de andra två är!!!
  Jag vill kunna styra mina målningar till enkelhet.

 18. Skulle vilja lära mig hav med vågor och porlande bäckar .

 19. Vatten, allt från stilla dyning till stormigt hav och vattenspeglingar. Vore fantastiskt

 20. Så kul, det är nog som dom flesta skrivit redan , vatten i alla former , ljuset å förenkling av detaljerna, blir oftast för pilligt på slutet. Vått i vått tekniker. Hur det funkar bäst.

 21. Solvarma klippor och stenar (som målningen du har till detta inlägg). Vatten/vågor i rörelse.
  Jag är även sugen på dina vintermålningar tex som vinterljusserien.

 22. Kan bara instämma i övriga 22 inlägg.

 23. Instämmer med ovan, med tillägget att online kurser är tyvärr inget för mig.
  En stor del för mig att hå kurs är att komma bort hemifrån i annan miljö och ägna 100% till målning. Hemma är det för mycket annar som lockar o pockar… speciellt med två barn 🙂

 24. Två uppslag som kommer för mig är detta med förenklingar i komposition och att måla växter, som ju kan vara allt annat än förenklat.

 25. Vatten, landskap och djur.

 26. Hej Elisabeth,
  Jag går gärna en onlinekurs med dig och det passar mig perfekt att studera hemifrån!
  I kursen önskar jag att måla fjäll (alla årstider) men främst vinter. Jag önskar också att vatten i olika skepnader ingår.
  För övrigt så finns så många bra förslag i redan publicerade kommentarer 🙂

 27. Vill gärna gå en onlinekurs med dig

 28. TUSEN TACK för alla förslag! Jag antecknar noggrant och ska göra så gott jag kan för att skapa kursinnehåll som täcker upp alla önskemål på akvarellskolan.com under månaderna framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.