Publicerad den Lämna en kommentar

Baksidan av prioriteringslistan

Jag stod och blängde omkring i köket idag, på odiskad disk och ohanterade klädhögar. Men så slog det mig. Det är ju den där disken, de där högarna, traven med kartonger som inte blivit tagna till återvinningsstationen och allt skrot som samlats på hallbyrån som gjorde att jag hade tid att åka till Mariestad och ha vernissage den gångna helgen. Båda delar gick inte – jag var tvungen att välja mellan städning eller utställning. När jag tittar mig omkring ser jag att jag gjorde rätt val.

För några år sedan kom jag på att det svåra inte är att prioritera, utan att prioritera bort. Det är ju där det börjar skava, eller hur? Det är enkelt att göra en lista över prioriteringar. Där ryms allt möjligt viktigt och vackert. Men på baksidan av lappen behöver det finnas en lika lång lista, över vad som ska skippas för att priolistan faktiskt ska bli av istället för att vara en ouppnåelig fantasi. Det går inte att prioritera allting – då har man i själva verket inte prioriterat alls, utan antagligen bara hopat sysslor och krav på varandra som man aldrig kommer orka med i längden.

Därför: här är dagens finaste bilder. Tre små påminnelser om att jag – för det mesta – prioriterar på ett sätt som gör att jag hinner med de saker som är viktiga för mig.

Tid att måla
Tid att umgås med min familj
Tid att ta hand om mig själv
DELA, PINNA ELLER SPARA
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.