Publicerad den Lämna en kommentar

Utställning i Norrtälje, om midnattsljus och värdet av att göra sig besvär

I januari och februari ställer jag ut målningar på Lilla k i Norrtälje. Det är en del av på stadsbiblioteket i Norrtälje där Norrtälje konstförening arrangerar utställningar, i samarbete med Sensus och Norrtälje kommun.

Jag kommer med utställningen bjuda på solsken i vintermörkret. Under förra vintern och våren gjorde jag en serie målningar, med utgångspunkt i fotografier jag tagit hemma i Västerbotten under ljusa sommarnätter. Just nu arbetar jag i ateljén med några kompletterande målningar på samma tema till just den här utställningen.

En sommarnattsritual

Jag har gjort till vana och tradition att åtminstone någon gång varje sommar trotsa klockan och gå ut mitt i natten för att fotografera eller måla midnattsljuset. I Västerbotten är det inte midnattssol, men mellan midnatt och de tidigaste morgontimmarna snuddar solen precis vid horisonten och det lägger sig ett ljus över skog, hav och klippor som inte liknar någonting annat. Det är vackert, förstås. Men det är mer än så. Det är en påminnelse om att allting som är värdefullt i livet kräver att man gör sig besvär, och att det alltid är mödan värt. Att hålla mig vaken en sommarnatt har blivit min årliga ritual för att påminna mig om det.

Det är vad den här utställningen handlar om.

Välkommen!

Det vore roligt att få visa dig sommarnattsmålningarna, om du har vägarna förbi Norrtälje i januari. Utställningen pågår mellan 19 januari-12 februari.

Med hänsyn till pandemin blir det inget vernissage, men du kan titta in närsomhelst under stadsbibliotekets öppettider: måndag-torsdag 10.00-19.00, fredag 10.00-17.00, lördag 11.00-15.00.

PS. Om du vill ha en påminnelse i mailen inför utställningar och annat jag gör, kan du anmäla dig till mitt “akvarellbrev”, som jag skickar ut ett par gånger i månaden. Där för du uppdateringar om utställningar och andra saker jag arbetar med. Här kan du bli akvarellbrevprenumerant. DS.

DELA, PINNA ELLER SPARA
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.