2 I kategorin Akvarellmåleri/ Konstnärsliv/ Vardagligheter

En sådan dag

Så här känns det idag:

Jag målar med bara stötvis lust. Långa perioder under arbetet med målningen jag har framför mig drivs jag bara av sammanbiten arbetsmoral och rutin. Det är inte kul. Jag hoppas att det snart bli kul.

I natt kunde jag inte somna. Jag låg trött och klarvaken till klockan tre och räknade ner timmarna till uppstigningen som väntade vid sjusnåret.

Det kan finnas ett samband mellan de två ovanstående styckena.

Jag borde och borde och borde. Planera klart saker, förbereda, göra, ordna, färdigställa. Ingenting känns särskilt lustfyllt.

Jag ville bara anteckna att det kan vara så här ibland. Mänskligt och tråkigt. Jag tar inte så hårt på det, vet att det vänder. Men jag tycker att det finns något slags värde i att berätta även om sådana här dagar. Vi har dem alla. Väl?

Nu säger min kalender åt mig att det är dags att ställa in automatisk betalning av preliminärskatt juni-december. Då gör jag väl det. Sedan går jag ut och andas en stund.

Ha en bra dag.

2 Kommentarer

 • Svara
  Sune Andersson
  20 maj, 2019 at 12:48

  Fint att du skriver om de dagar där inspiration och lust att måla saknas.
  Det är så ibland men de kommer tillbaka, de dagar med med lust och inspiration.

  • Svara
   Elisabeth Biström
   20 maj, 2019 at 13:28

   Tack för att du säger det. Jag tycker också att det känns fint att dela även sådant som inte är blomstrande soligt och inspirerande. Det blir en så platt bild av livet annars.

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.