Publicerad den Lämna en kommentar

Substitut

Ibland är det svårt att få till tid att måla. Många gånger har deltagare på mina kurser berättat att de tagit paus under alla de år de haft barn i huset.

Jag har också ibland svårt att få tiden att kännas tillräcklig. Nu, med en bebis i familjen, är det särskilt påtagligt, även om jag ser till att pussla ihop ateljétid så gott det går.

En sak jag gör som hjälper mig att ändå hålla igång det kreativa tänkandet är att fotografera mycket. Det tar just ingen tid, jag griper tillfällena i flykten.

Med en stor bildbank är det enkelt att hitta referensmaterial som kortar startsträckan när det väl finns tid att måla. Det håller också igång idéarbetet: jag ser hur olika teman växer fram till kommande utställningar eller böcker. Dessutom gör fotograferandet att jag har akvarellblicken aktiverad. När jag målar mycket ser jag motiv överallt och kan aktivera någon slags funktion som översätter det jag ser till hur det skulle fungera som akvarell. När jag fotograferar verkar den förmågan hållas igång.

DELA, PINNA ELLER SPARA
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.