Publicerad den Lämna en kommentar

Tre nordliga och ett tips

Förra helgen var jag i Luleå. Där låg meterdjup snö och vädret var fint och kommunen har plogat upp isvägar ut i skärgården. Så jag och vännerna jag var och besökte tog en biltur rakt ut på havet och åt våfflor med hjortronsylt i en charmig norrbottensgård på en ö. Jodå, det var mysigt, det var det. Jag skissade av utsikten. Se ovan.

Jag knäppte också lite foton på snöbadande kåkar och dem har jag jobbat med i ateljén nu.

Akvarell av Elisabeth Biström 2018

Akvarell av Elisabeth Biström 2018

Vi åkte även en sväng till Boden, för att ta en titt på länskonsthallen som finns där. De har en aktuell utställning på temat migration, som är resultatet av ett samarbete mellan konsthallar i norra Norge, Sverige, Finland och Ryssland. En fantastiskt välgjord och omskakande utställning. Gå och se den om du är i Bodentrakten de kommande veckorna!

Fotografi av konstverk av Knutte Wester
Fotografiet föreställer ett av konstnären Knutte Westers verk. Det är en gjutform för en av statyerna han skulle göra till utställningen. Kvinnan som stod modell var på flykt och bodde på Migrationsverkets boende i Boden. När Wester kom dit en dag för att arbeta med konstprojektet, var boendet stängt, människorna han hade arbetat med borta och han kunde bara hitta några av gjutformarna han hunnit göra. De är nu utställda istället för de bronsstatyer han skulle ha gjort.
DELA, PINNA ELLER SPARA
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.