Att beställa ett personligt utformat konstverk

En av de bästa delarna av mitt arbete är att få tillfälle att skapa unika, personliga målningar som betyder någonting alldeles särskilt för den jag målar till.

Överväger du att beställa ett personligt utformat konstverk av mig? Jag ställer gärna min tid, min pensel och mitt kunnande till tjänst, för att föreviga det motiv som ligger dig nära hjärtat.

Nedan hittar du all information om beställningsprocessen, priser och kontaktuppgifter till mig.

Hur går beställningsprocessen till?

De två slags beställningsförfrågningar jag brukar få handlar antingen om att måla utifrån beställarens fotografier, till exempel ett porträtt eller en målning som föreställer en särskild plats, eller att måla någonting som liknar en av mina egna akvareller. Kanske har din favoritmålning redan sålts, eller så har den fel storlek för den vägg du vill hänga den på? Jag gör gärna en anpassad version till ditt hem.

När jag målar utifrån dina foton behöver det vara bilder som du äger eller har tillstånd att använda. Om någon annan har tagit dem, behöver du be fotografen om lov att använda dem till förlaga för en målning.

Det är enkelt att beställa en målning av mig. Jag är mån om att du ska få hem det konstverk du drömmer om, och startar därför alltid med en dialog om dina önskemål. Du hittar kontaktuppgifter till mig längst ner på sidan.

Priser 2024

Priserna för att beställa en målning av mig utgår ifrån målningens storlek och om du vill ha målningen levererad utan eller med ram. Storlekarna här är exempel – naturligtvis anpassar jag måtten utifrån dina önskemål.

Priserna gäller inklusive moms och frakt.

  • Storlek 75×56 centimeter: 17 000 kr utan ram / ca 19 000 kr med ram (ramverkstadens pris beror på ditt val av ram och glas och därför anges här ett ca-pris; vid beställning tar jag fram ett exakt pris från ramverkstaden)
  • Storlek 40×30 centimeter: 8 000 kr utan ram/ca 9 000 kr med ram
  • Storlek 30×20 centimeter: 4 000 kr utan ram/ca 5 000 kr med ram

Priser för porträtt

Porträttmåleri är ett alldeles unikt precisionsarbete. Det krävs en särskild omsorg om varje detalj som gör personen på bilden till just den som den är och porträtt tar därför mer tid i anspråk än allt annat måleri. Därför har porträttkonst en egen prislista:

  • Storlek 75×56 centimeter: 21 000 kr för porträtt av en person + ytterligare 1 000 kr per person i bilden (utan ram) / Inramning: + ca 2 000 kr (beroende på ditt val av ram och glas)
  • Storlek 40×30 centimeter: 11 000 kr för porträtt av en person + ytterligare 1 000 kr per person i bilden (utan ram) / Inramning: + ca 1 000 kr
  • Storlek 30×20 centimeter 7 000 kr för porträtt av en person + ytterligare 1 000 kr per person i bilden (utan ram) / Inramning: + ca 1 000 kr

Jag hjälper dig gärna att få målningen inramad

Jag har ett gott samarbete med de duktiga rammakarna på Norrtälje ramverkstad. Om du så önskar lämnar jag in din målning till dem, så gör de en skräddarsydd inramning som förhöjer och skyddar ditt konstverk.

Priset för deras inramningar ligger vanligen mellan 800 – 2 000 kr, beroende på målningens storlek och ditt val av ram och glas. Jag tar in en offert från ramverkstaden utifrån dina önskemål, som du får godkänna i förväg.

Vill du ha smakråd om en inramning som passar både ditt hem och målningen så hjälper jag gärna till med det.

Leveranstiden för inramningen brukar vara omkring 14 dagar.

En enkel process för att beställa

Känns det som många val att ta ställning till? Ingen fara – jag guidar dig genom processen, hela vägen från din idé till färdig tavla.

Jag har arbetat med beställningsmåleri i nära 25 års tid och har fått alla tänkbara frågor och utformat målningar efter alla slags önskemål – alltid utifrån målet att åstadkomma ett konstverk som blir ett minne för livet.

För att skicka en förfrågan om en beställning gör du så här:

  1. Välj motiv. Om du har flera varianter att välja mellan hjälper jag dig gärna att visualisera det färdiga resultatet.
  2. Kontakta miginfo@elisabethbistrom.se.
  3. Du får konstverket, färdigt att hänga på väggen eller att ge bort som gåva till någon som betyder någonting alldeles särskilt för dig.

Vanliga frågor och svar

Hur lång tid tar det att beställa av dig?

Jag har vanligtvis en väntelista på omkring 3 månader, så gör din beställning i god tid om den ska vara färdig inför ett visst datum. Jag bokar då in 2-4 veckors arbetstid, utifrån motivets komplexitet och målningens storlek. Vid inramning tillkommer ramverkstans arbetstid, på omkring 14 dagar.

Vad händer om jag inte blir nöjd?

Min standard är 100% nöjda köpare. Jag är mån om att du som beställer av mig ska känna dig helhjärtat lycklig över ditt konstverk, så om du inte skulle vara nöjd returnerar du målningen till mig, så river jag fakturan.

Hur betalar jag?

Via faktura som betalas genom Swish eller bankgiro, efter att du tagit emot målningen.

Kan du anpassa färgerna i målningen till min inredning?

Javisst! Skicka gärna bilder på rummet, så hittar vi en färgskala som passar in i ditt hem.

Kan du måla ett fantasi-motiv utifrån min beskrivning?

Nej. Jag arbetar efter foton för att vi ska vara säkra på att vi har samma vision för konstverket.

Kan du måla utifrån en bild jag hittat på nätet?

Det är i de flesta fall inte tillåtet. Fotografen äger upphovsrätten till sin bild, vilket gör att jag inte får måla av den utan fotografens tillstånd. Det finns undantag och då står det tydligt angivet på sajten att bilderna kan användas fritt.

Kan jag beställa en målning som liknar en av dina tidigare målningar?

Det glädjer mig att du frågar! Om du sett en målning som är såld, men som du önskar att du hade haft chans att köpa så kan jag i de flesta fall åstadkomma någonting liknande. Det är dock viktigt att tänka på att jag inte gör kopior av tidigare verk, utan det handlar då om en målning med samma slags motiv, färgskala etc, men som är ett unikt konstverk i sig. Jag gör gärna skisser för att se till att vi har samma bild av hur målningen ska bli.

Får jag välja format på målningen?

Absolut – jag kan måla i vilka format som helst.

Kontakta mig för frågor eller beställning

Jag nås på info@elisabethbistrom.se. Välkommen att höra av dig om du har fler frågor eller om du vill göra en beställning av ett konstverk.

DELA, PINNA ELLER SPARA