Beställ en akvarell

Elisabeth Biström målar vid Sanda Gård

Vill du att jag ska måla en akvarell utifrån ett motiv du har valt? Kanske ett porträtt av någon du håller kär eller en bild från din favoritplats på jorden? Eller något helt annat. Det gör jag gärna!

Så här går det till att beställa ett verk av mig:

1. Välj en vecka då du vill att jag ska måla ditt motiv

Du bokar in den vecka du vill att jag ska måla ditt motiv genom att maila mig på elisabeth.bistrom@gmail.com. Om din valda vecka är upptagen, föreslår jag närmsta lediga datum. Det varierar hur lång väntetiden är för att boka in en beställning.

2. Välj storlek och prisklass

Du kan välja mellan följande storlekar på din bild:

21×29 cm, 3 600 SEK plus moms (moms 12%; pris inklusive moms 4 032 SEK)

24×34 cm, 5 100 SEK plus moms (moms 12%; pris inklusive moms 5 712 SEK)

34×49 cm, 6 100 SEK plus moms (moms 12 %; pris inklusive moms 6 832 SEK)

Priserna gäller utan ram, men inklusive frakt inom Sverige.

3. Skicka mig ett foto

Maila mig fotografiet/fotografierna du vill att jag ska använda som motiv. Berätta gärna något om hur du tänker om motivet. Vill du att något ska framhävas eller ändras, finns det någon detalj som har en särskild betydelse?

Frågor och svar

När får jag akvarellen?

– Leveranstiden är två veckor plus den tid PostNord tar på sig. Det vill säga, bokar du in att jag ska måla ditt motiv t.ex. vecka tre, så skickar jag iväg den senast måndagen vecka fem och du bör ha den på ditt uthämtningsställe ett par dagar därpå.

Vad ingår i priset?

– Akvarellen levereras utan ram. Priset är inklusive frakt.

Hur betalar jag?

– Jag mailar en faktura när bilden skickas. Betalningstiden på fakturan är 15 dagar. På fakturan finns även mitt Swishnummer, om du föredrar att betala på det sättet.

Kan du måla av en fin bild jag hittat på nätet?

– Nej, du ska äga bilden du skickar mig som motiv.

Jag såg en målning på ditt instagramkonto som jag skulle vilja köpa. Kan jag det?

Ja, i många fall går det fint! Hör av dig och berätta vilken akvarell du är intresserad av, så berättar jag om den fortfarande finns kvar och vad den kostar.

Kan du berätta igen vad det var jag skulle skriva i beställningsmailet?

Absolut! Jag vill att du berättar:

  • Vilken vecka du vill att jag ska måla ditt motiv.
  • Vilken storlek du vill ha på bilden. Du ser ovan vilka storlekar och priser du kan välja mellan.
  • Till vilken adress jag ska skicka den färdiga bilden, samt fakturaadressen.

________________________________________________________

Köpvillkor

1. Allmänt

Elisabeth Biström säljer orignalkonst och tryckta konstprodukter utifrån egna original via elisabethbistrom.se i enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen (lag 2005:59).

Elisabeth Biström är godkänd för F-skatt och har organisationsnummer 830705-8563.

Kontaktuppgifter till Elisabeth Biström: tel: 070-358 85 63, e-post: elisabeth.bistrom@gmail.com, adress: Sättralundsvägen 51, 762 97 Edsbro.

Avtal ingås ej med minderåriga utan målsmans tillstånd.

2. Priser och betalning

Priser anges i svenska kronor. Vid köp av originalverk ingår moms på 12%. Vid köp av tryckta varor ingår moms på 25%. Fraktkostnad inom Sverige ingår i priserna. Vid köp av originalverk ingår montering i passepartout och bakstycke.

Betalning av originalverk sker mot faktura, som skickas per e-post om ej annat överenskommits. Betalningsvillkor 15 dagar.

Betalning av tryckta konstprodukter sker via bankgiro, 1177-0430 eller Swish: 1230923839.

I enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen 11§ tredje stycket, gäller inte ångerrätt för en vara ”som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel” – i det här fallet beställda originalverk utifrån kundens fotoförlaga. Är du som kund missnöjd med varan, kontakta Elisabeth Biström.

Vid köp av tryckta konstprodukter gäller ånger- och returrätt inom 14 dagar efter att kunden fått varorna levererade. Kunden står för returkostnaden vid eventuell returnering. Återbetalning sker inom 14 dagar från det att returen levererats.

3. Leverans

Beställda originalverk skickas till den adress kunden uppgett senast 14 dagar från det datum som inbokats för målning av verket.

Normal leveranstid för tryckta konstprodukter är 5 arbetsdagar från det att kundens beställning bekräftats via e-post.

Med reservation för förseningar som uppstår på grund av PostNords hantering. Vid försenad leverans, kontakta Elisabeth Biström.

4. Upphovsrätt

Elisabeth Biström äger upphovsrätten till både originalverk och konstprodukter tryckta utifrån hennes original. Upphovsrätten till ett konstverk är knuten till upphovspersonen och inte den som äger det aktuella exemplaret. Den som köpt ett verk övertar alltså inte upphovsrätten, och har därmed inte rätt att exempelvis framställa ytterligare exemplar av verket eller använda verket på annat sätt än än vad som avtalats med upphovsrättspersonen, exempelvis i politiska eller kommersiella syften. Vid önskemål om att använda ett verk på annat sätt än vad som tidigare avtalats, kontakta Elisabeth Biström.

De fotoförlagor beställaren skickar för avmålning ska upphovsrättsligt ägas av beställaren. I det fall en fotoförlaga skickas, som upphovsrättsligt tillhör någon annan än beställaren åligger det beställaren att inhämta upphovsrättsinnehavarens tillstånd att använda fotografiet som förlaga för den beställda målningen.

5. Övrigt

Vid beställningar av originalverk förbehåller Elisabeth Biström sig rätten att säga nej till att måla motiv hon bedömer vara olämpliga.

Vid frågor, kontakta Elisabeth Biström per e-post: elisabeth.bistrom@gmail.com