Kursbokningar och intresseanmälan

En skräddarsydd workshop för din konstförening, ett kreativt inslag på konferensen eller varför inte ett mysigt inslag på möhippan, där alla får med sig en akvarell de själva målat hem som fint minne? En akvarellkurs passar i många sammanhang!

Om du eller din akvarellgrupp vill boka in mig för att hålla kurs, så nås jag på info@elisabethbistrom.se. Jag bor utanför Norrtälje, vilket innebär att trakterna kring Norrtälje/Stockholm/Uppsala är mitt primära arbetsområde. Men längre resor kan vara aktuella vid rätt tillfälle – tveka inte att fråga.

Ditt uttryck är målet

På mina kurser är målet att deltagarna ska få verktyg att utveckla sitt eget måleri, inte att styra någon i en viss riktning. Att skapa bilder är personligt. Den som målar försöker ta in eller uttrycka något som just den har sett eller upplevt och vill berätta om genom bilden. Mina akvarellkurser handlar därför om att ge dig möjlighet att stärka just ditt personliga uttryck. I min akvarellkurs på nätet, som jag kallar ”Elisabeths akvarellskola” kan du få en förhandstitt på vad jag erbjuder under mina kurser.

Ett skräddarsytt upplägg för er

Jag är utbildad bildlärare med mångårig erfarenhet av akvarellmåleri och anpassar kursupplägget så att det passar just er. Jag lägger fokus på det ni är intresserade av. Det kan till exempel vara:

  • Skissteknik och att vässa blicken
  • Motivval och komposition
  • Landsksapsmåleri
  • Porträtt
  • Färglära
  • Ljus och skuggor
  • Att jobba med akvarellpigmentens egenskaper, m.m.

Omdöme från tidigare deltagare

”Vi hade träffat Elisabeth Biström tidigare, när hon ledde en målarkväll med en grupp medlemmar från AkvarellSällskapet Spray. Den övningen gav många positiva intryck. Därför tyckte vi det var en god idé att bjuda in Elisabeth att leda en målarövning med vår akvarellgrupp Färgglädjen i Tyresö, där vi målar akvarell regelbundet.

Även vid det här tillfället uppskattade vi att Elisabeth är en utmärkt pedagog, som med ett vänligt, positivt och sympatiskt förhållningssätt lyckas dela med sig och lära ut hur hon utför en måleriuppgift. Hur hon tänker ut en komposition och hur hon planerar och bygger upp sin målning.

Elisabeth är en mycket skicklig, driven akvarellkonstnär med välutvecklad teknik. Hon visar utmärkt känsla för komposition, färg och form och hur man tar fram och uttrycker det väsentliga i motivet. Det är roligt att få följa hur hon med enkla, rena drag och lätthet målar fram t.ex. vatten i olika miljöer och situationer!

Elisabeth känns både lugn, säker, harmonisk och förtrogen med både sitt sätt att måla och sin roll som pedagog och lärare.

2018-01-21, Gunilla och Göran”

Helgkurser i Norrtäljetrakten

Emellanåt arrangerar jag själv kurser, här i Norrtäljeområdet där jag bor och arbetar. Om du vill att jag ska lägga till dig på inbjudningslistan, så maila mig på info@elisabethbistrom.se. Intresseanmälan är inte bindande, utan betyder bara att jag kommer att skicka dig inbjudan och information om kommande kurser.