0 I kategorin Ditt och datt/ Vardagligheter

Kalljäser mig till morgonlycka

Detta hände:

Jag slängde rätt kvickt ihop en bröddeg. Den var 25 gram torrjäst, 2,5 dl kallt vatten, 1 msk olja, 1 msk sirap, 1 tsk salt, 2 dl havregryn, 5 dl vetemjöl samt en näve diverse saker jag hittade i skafferiet. Frön, russin och annat av det slaget. Jag rullade bullar av sagda deg, la på plåt, trädde plastpåse över och lät det hela övernatta i kylskåpet. I morse satte jag ugnen på 250 grader och gräddade bröden i tio minuter. Allt var klart innan jag hunnit hjälpa treåringen att klä på sig.

Hur kan jag ha levt i 36 år utan att ha kalljäst ett enda bröd? Det är mitt livs största misstag. Nu ska jag kompensera för det resten av livet. Aldrig mer en torr lingongrovamorgon i detta torp.

Varsågod att härmas om du vill höja din frukostlivskvalitet (och förlåt för ful bild; brunost är inte fotogenique, men den är smaskensgenique, så vi får lära oss leva med detta).

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: