Beställ en akvarell

Vill du att jag ska måla en akvarell utifrån ett motiv du har valt? Kanske ett porträtt av någon du håller kär eller en bild från din favoritplats på jorden? Eller något helt annat. Det gör jag gärna!

Så här går det till att beställa ett verk av mig:

1. Välj en vecka då du vill att jag ska måla ditt motiv

Jag målar en beställning i veckan och du bokar in den vecka du vill att jag ska måla ditt motiv genom att maila mig på elisabeth.bistrom@gmail.com. Om din valda vecka är upptagen, föreslår jag närmsta lediga datum.

2. Välj storlek och prisklass

Du kan välja mellan följande storlekar på din bild:

21×29 cm, 3 600 SEK

24×34 cm, 5 100 SEK

34×49 cm, 6 100 SEK

Jag monterar din bild i passepartout med bakstycke, så att den är färdig att rama in i en ram av standardstorlek. Då kan du välja den ram du tycker passar bilden och den miljö den ska hänga i.

Om du vill att jag istället ska rama in bilden går det också bra, skriv i så fall det i ditt mail. Då ramar jag in den i en vitlackad träram och 400 SEK tillkommer till priset.

Priserna är inklusive frakt inom Sverige. Uppge i ditt mail om du föredrar att jag ska skicka med PostNord eller Schenker.

3. Skicka mig ett foto

Maila mig fotografiet du vill att jag ska använda som motiv. Det är förstås bra om bilden är av god kvalitet, då blir det enklare för mig att måla och du blir antagligen mer nöjd med det färdiga resultatet.

Frågor och svar

När får jag bilden?

– Leveranstiden är två veckor plus den tid fraktbolaget tar på sig. Det vill säga, bokar du in att jag ska måla ditt motiv t.ex. vecka tre, så skickar jag iväg den senast måndagen vecka fem och du bör ha den på ditt uthämtningsställe ett par dagar därpå.

Vad ingår i priset?

– Priset ovan är inklusive frakt, men utan ram. Vill du att jag ska rama in bilden tillkommer 400 kronor.
Köp av originalverk direkt från konstnär är momsfria.

Hur betalar jag?

– Jag mailar en faktura när bilden skickas. Betalningstiden på fakturan är 30 dagar. På fakturan finns även mitt Swishnummer, om du föredrar att betala på det sättet.

Kan du måla av en fin bild jag hittat på nätet?

– Nej, du ska äga bilden du skickar mig som motiv.

Jag såg en bild här på hemsidan som jag skulle vilja köpa. Kan jag det?

Ja, i många fall går det fint! Hör av dig och berätta vilken bild du är intresserad av, så berättar jag om den fortfarande finns kvar och vad den kostar.

Kan du berätta igen vad det var jag skulle skriva i beställningsmailet?

Absolut! Jag vill att du berättar:

  • Vilken vecka du vill att jag ska måla ditt motiv
  • Vilken storlek du vill ha på bilden. Du ser ovan vilka storlekar och priser du kan välja mellan.
  • Om du vill ha bilden monterad i passepartout (dvs. själv sätta in den i ram – jag skär då ut passepartouten så att den passar i ramar av standardstorlek) eller om du vill att jag ska rama in den. Då tillkommer 400 kronor.
  • Till vilken adress jag ska skicka den färdiga bilden.
  • Om du föredrar att jag skickar med PostNord eller Schenker.

________________________________________________________

Köpvillkor

1. Allmänt

Elisabeth Biström säljer orignalkonst och tryckta konstprodukter utifrån egna original via elisabethbistrom.se i enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen (lag 2005:59).

Elisabeth Biström är godkänd för F-skatt och har organisationsnummer 830705-8563.

Kontaktuppgifter till Elisabeth Biström: tel: 070-358 85 63, e-post: elisabeth.bistrom@gmail.com, adress: Sättralundsvägen 51, 762 97 Edsbro.

Avtal ingås ej med minderåriga utan målsmans tillstånd.

2. Priser och betalning

Priser anges i svenska kronor. Köp av originalverk från konstnär är momsfria. Vid köp av tryckta varor ingår moms på 25%. Fraktkostnad inom Sverige ingår i priserna. Vid köp av originalverk ingår montering i passepartout och bakstycke. Inramning görs på begäran och då till ovan angiven tilläggskostnad.

Betalning av originalverk sker mot faktura, som skickas med varan. Betalningsvillkor 30 dagar.

Betalning av tryckta konstprodukter sker via bankgiro, 1177-0430 eller Swish: 1230923839.

I enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen 11§ tredje stycket, gäller inte ångerrätt för en vara ”som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel” – i det här fallet beställda originalverk utifrån kundens fotoförlaga. Är du som kund missnöjd med varan, kontakta Elisabeth Biström.

Vid köp av tryckta konstprodukter gäller ånger- och returrätt inom 14 dagar efter att kunden fått varorna levererade. Kunden står för returkostnaden vid eventuell returnering. Återbetalning sker inom 14 dagar från det att returen levererats.

3. Leverans

Beställda originalverk skickas till den adress kunden uppgett senast 14 dagar från det datum som inbokats för målning av verket.

Normal leveranstid för tryckta konstprodukter är 5 arbetsdagar från det att kundens beställning bekräftats via e-post.

Med reservation för förseningar som uppstår på grund av leveransbolagets hantering. Vid försenad leverans, kontakta Elisabeth Biström.

4. Upphovsrätt

Elisabeth Biström äger upphovsrätten till både originalverk och konstprodukter tryckta utifrån hennes original. Upphovsrätten till ett konstverk är knuten till upphovspersonen och inte den som äger det aktuella exemplaret. Den som köpt ett verk övertar alltså inte upphovsrätten, och har därmed inte rätt att exempelvis framställa ytterligare exemplar av verket eller använda verket på annat sätt än än vad som avtalats med upphovsrättspersonen, exempelvis i politiska eller kommersiella syften. Vid önskemål om att använda ett verk på annat sätt än vad som tidigare avtalats, kontakta Elisabeth Biström.

5. Övrigt

Vid beställningar av originalverk förbehåller Elisabeth Biström sig rätten att säga nej till att måla motiv hon bedömer vara olämpliga.

Vid frågor, kontakta Elisabeth Biström per e-post: elisabeth.bistrom@gmail.com