Om mig

Hej! Vad roligt att du hittat hit!

Jag heter Elisabeth Biström och är en akvarellmålare med rötterna i Västerbotten, numera boende och verksam i sköna Roslagen. Här på min hemsida och blogg kan du se bilder jag gör och läsa om mitt måleri och annat kreativt jag sysslar med till vardags.

Mitt målande

1996 gick jag som tolvåring min första akvarellkurs för Barbro Frimodig, akvarell- och textilkonstnär m.m. från Västerbotten. Kursen gav mersmak och under högstadieåren hade jag turen att få en bildlärare, Mikael Jonasson, som lade ner ett stort engagemang i mitt konstnärliga intresse. I åttonde klass fick jag ställa ut på ett galleri han drev i Skellefteå. Utställnigen fick en något njugg recension i lokaltidningen, men jag sålde alla bilder och fick mersmak. Jag valde att gå det eststiska programmet på gymnasiet och fick där en mycket bra grundläggande utbildning i teckning, foto, olika måleritekniker, trycktekniker, keramik, med mera. Akvarellmåleriet intresserade mig mest. När jag sedan fortsatte på banan genom bildlärarutbildningen på Umeå universitet, var det särskilt akvarelläraren Anita Midbjer som präntade in lärdomar jag fortfarande bär med mig varje gång jag sätter penseln till papperet. 

Efter bildlärarutbildningen har jag jobbat med annat, men de senaste åren endast på deltid, för att få tid till det konstnärliga. Jag har målat, haft några utställningar och i blygsam skala börjat leda akvarellworkshops. Framgent är planen att ägna mig åt måleriet på heltid, med akvarellkurser som sidoverksamhet. En tillvaro med mycket tid för måleri och dessutom möjlighet att sätta min pedagogiska utbildning i bruk är min dröm. Och vad är drömmar till för, om inte att försöka förerkligas.

Utbildning

Bildlärarutbildning, Umeå Universitet. Examen 2008

Estetiskt program bild och form, Anderstorpskolan. Examen 2002

Utställningar i urval

Galleria di Marchi, Bologna, 2015

Överby gård, Sollentuna, 2015

LM Ericssons konstförening, Stockholm 2014

Galleri Riddaren, Stockholm, 2014

Stockholms konstsalong, 2013

Galleri PIM, Skellefteå, 1998

Övrigt

Illustrerade som 15-åring barnbokserien ”Bryr du dig om djur?” skriven av Eva Molnar-Broander

Medlem i Nordiska Akvarellsällskapet

Kontakt

elisabeth.bistrom@gmail.com

 

Dela den här bilden

    En kommentar

  • Svara
    Ludvig
    23 mars, 2012 at 15:32

    Yeas altså!!!

  • Skriv en kommentar